Wednesday, 6 September 2017

Aidiladha 2017

Assalamualaikum...
Salam kemerdekaan  😄😄😄

Sebelum kita berceloteh pasal perjlnan balik ke kg n aktiviti kt kg...meh la melayan citer psl perjlnn balik ke kl dl...ya Allah, lama betul xhadap jem ni...almaklumla sblum ni anak xsekolah lg...so blh balik awal sblum budak sek cuti n balik lambat selepas budak skolah dh start sek... tahun ni,ank sulong dh darjah 1...makanya segala cuti2 adalah waktu cuti sekolah aje la nampaknya...

Perjalanan balik aritu, start dr umh parent in law kul 11.30am...tersangat la lmbat dr perancangan asal, bapak nyer kt kul 9 dh nk bertolak,skali pas subuh dia sambung tdooo daaaa.... masuk jln besar pn kete dh startbersusun2..

Nk sedapkn ati,org nk g mkn iknsotong celup tepong nihh...almaklumla 45ekor rm10 jer ko,giloss xtry..aku awl2 lg dh mkn...tu nnt citee kemudian hari...

Dipendekkn cerita,kul 830pm smp tol gombak....fuhhhh kira la brp jam,nga ank2 laparnya...sebakul bwk bekal lapar nasi jgk ank2 aku nih,tp sedih sbb tapau nasi skali nasi basiiii daaaaaa....😭😭😭

Pastu si kecik bongsu ni blh lak dia memerut di tgh2 jem tuh...nasiblaaaa

Tp apa2 pn alhamdulillah selamat smp umh pas tapau mcD, nasik goreng mamak kul 1030pm kt umh,dkt 12jam weeeiiiii....

Tahun depan kna tgk jadualraya n  cuti sek ank elok2 ni...

Susu kunyit Badam Madu

 
Saper2 nak kulit pinkish2 n awek muda gtu blh la try...

Bahan2:

1. Susu rendah lemak
2. 1 inci kunyit ditumbuk kasar
3. 2 sudu madu
4. 3 biji badam ditumbuk kasar

Cara2:

1. Panaskan susu dan kunyit
2. Kemudian masukkn badam dan kacau seketika
3. Tuang dalam gelas n blh masukkn madu
4. Sedia untuk diminum

*** boleh amalkan 2x seminggu

*** if nk minum hari2,xperlu masukkan Kunyit,just madu n badam shj

Pic n resepi ehsan google 😘

Tuesday, 25 April 2017

Oh my baby

Assalamualaikum ya allah lama btl la x bukak blog skrg ni, bz yg amat...stress pon ya, arghhhh pagi2 dh stress mmg membawa ke malam la stress ni.....

Stress sbb bby kuat sgt myusu badan, sakit badan weiii rs nk stop bf jer skrg, 😭😭😭 mlm2 pon asyik bgn jer, siang pon nk wat kje xblh nk terbaring jer...nak kt lapar makan jer manjang...ke susu xberkualiti... 😥😥😥

Ok la nk google cara pnyeelsaian skjp...

Bye

Wednesday, 12 October 2016

Nak kurus tp xkurus2...

Pas bersalin ank no 3 ni, berat aku kemain lg liat nk turun...mgu pertama bersalin laju jer 8kg zasss trun pastu skilo2 jer pastu duk trun naik...stresss okieee

Pastu sbulan 2 ni ada ambik 1 benda ni utk kurus, dah nama mkn ubat kurus mesti la ada pantang larang dia, tp aku ni bedal jer smua xikut pantang larang dia tu berat pn gtu jer laa, nak g berzumba anak bf mmg xcayer la aku nk tggl kt bapak dia, hahahahaha...nk bzumba kt umh pn anak bongsu ni alahaiii asal bangun jer mjerit dia suka tgk mak dia ni terlentang jer kt lantai tgk dia main.... Tp insyaAllah tgh dlm proses nk kurus jgk ni menjelang besday i xlama lg... 
Terimalahh gambar mak beranak 3 yg gemokkk iniii...huhuhu 


Sekuan

Saturday, 8 October 2016

Zhafran Faris 8months


Taraaaa..... Kisah senyum tangis nak lahirkan budak baik ni mama xsempat nak karang lagi...nah tgk ler budak bucuk2 mama ni.... Bab selfie no 1...

Ni la anak no 3 mama zhafran faris... Mmmuahhjj

Naz's Family

Assalamualaikum...

Lama betul la xmelawat kt cni.. laptop problem, nk mengarang kt hp mcm alahaiii xfeel nyer...Last entry pasal 37w checkup...6 ari pas, alhamdulillah dah selamat melahirnya sorang lagi anak lelaki...so skarang officially menjadi mama kepada 3 org anak, 2 lelaki and 1 princess manja yg amat...

Pengalaman bersalin anak no 3 ni xsempat nk karang lg but insyaAllah akn dibuat dalam masa terdekat coz pengalaman kali ni mencabar jgk ler...huhuhuhu...

ok ler nanti sambung lg...tgh pikir nk sambung cni ker nk buat kt blog nazsfamily tu...mcm mls jer nk handle byk2 skarang... nnt la buat balik kt cni tgk tarikh gambar...

Wednesday, 27 January 2016

37w check up

Sepanjang duk check up selama ni xpernah lg la alami yg mcm smlm... Dari kul 1030 smp kul 430 ptg br smp turn 😂😂😂😂😂, ms register pn tgk no br org ke 10 pnya turn dh g mkn jln terkedek2 lg g tmpt mkn naik ats, ehhhh.... No 10 lg???? Rupanya doc kuar sambut baby... Ok la mn tau time aku beranak nnt ramai jgk org tgu turn gni sabar je la....

Dh kul 1230 camtu la br la doc muncul br lepas 2 org kuar lg smbut baby....zharif kt skolah dh bgtau teacher awl2 kitorng ambik lambat, OT la kamu kt skolah tu ya....maybe pas sambut baby tu doc trus lunch n solat dlm kul 2 lebih br sambung lak... Doc lain ada yg dh settle, xpe laah sabar je la...nasib baik sesangat la hanis behave sgt2... N diam je bila bg kertas n pen, now benda ni mmg wajib ada dlm hbag...kertas conteng n pen 2 btg, next time nk beli color kecik n buku color kecik lak sumbat dlm hbag nih.... Br la diorng leh duk diam ckit,

Dlam pada tgu doc tu, so nurse ambik la tekanan darah n berat, weeeiiiiii.... Berat naik 3kg tuh, pitam skejap...lg aku diet lg syok lemak ni nak membiak yaaa...

Dipendekkn cerita tgu pnya tgu... Smp ler doc settle smbut 3 babies smlm akhirnya semua bjalan mcm biasa tu pn kul 4 br start balik, masing2 dlm 5 min camtu je la sorng,

Hanis siap tdo lg, smp turn aku pn doc ckp now ada patient dh 7cm, dia ckp sabar dl nk hbs kn yg appointment ni dl...wape kali doc ckp sorry sbb lama tgu, xpe la doc org nk beranak mn blh tahan2...ms nk bsalinkn doc dl pn dh 5cm br nurse call doc sbb doc dh balik umh, 8cm doc xsmp2 lg ngam2 10cm br doc smp, duduk jer suh push, pluppp kuar budak comel hanis zalikha tu...

Spanjang checkup smlm alhamdulillah smua ok, berat n ketembaman baby ni lebih kurang nga abg dia je bila bgtau abg dia 3.3kg ms kuar....xkesah la nak oi nk kuar wape kg jnji semuanya dipermudahkn n selamat....Aaminnn....

Si tembam 84kg n si tembam tumpang sekaki, hehehehehe....